yoggies

OFTE
STILTE
SPØRSMÅL

VELG KATEGORI NEDENFOR

Produksjon

Om fôret

Velge riktig fôr

Hvordan handler jeg

Produksjon

Kallenavnet “tørket råfôr” eller “tørket BARF” begynte å spre seg i sosiale medier når oppdrettere og hundeeiere som bruker YOGGIES omtalte fôret. 

YOGGIES er laget ved å sakte tørke ingredienser på lave temperaturer (inntil 38 grader C), slik at de beholder sitt naturlige innhold av fett, vitaminer og mineraler. Oppskrifter er basert på BARF dietten, og dermed var veien kort til kallenavnet “tørket BARF” og “tørket råfôr”. 

YOGGIES kaldpresses, det betyr at ingredienser først tørkes sakte, så males og presses sammen. Temperaturen overstiger aldri 38°C, slik at det opprinnelige næringsinnholdet bevares.

YOGGIES er laget av ingredienser av høy kvalitet, rått kjøtt og innmat, frukt og grønnsaker. Fôret inneholder ikke kjøtt- eller beinmel, ingen animalske biprodukter, korn eller soya eller kunstige tilsetningsstoffer.

Ingredienser kommer fra Tyskland, Nederland, Belgia, Sveits, Østerrike, i tillegg til Tsjekkia. 

Produksjonsprosessen er tsjekkisk patent, men det finnes dessverre ikke produksjonsfasiliteter i Tsjekkia som klarer å gjennomføre den krevende prosessen i den nødvendige kvalitet, så fôret prouduseres i Tyskland.

Vanlig tørrfôr lages ved hjelp av en ekstruderingsprosess. Det er en prosess hvor man lager en slags deig av diverse ingredienser (ligner litt på postei) som videre ekstruderes – vannet fjernes ved hjelp av høyt trykk og varme opptil 200°C. Dessverre ødelegges det naturlige næringsinnholdet og vitaminer, og må deretter tilsettes til fôret som kunstige tilsetningsstoffer i etterkant.

YOGGIES er kaldpresset av rå, saktetørkede ingredienser. Kaldpresset betyr at temperaturen aldri overstiger 38°C og ingredienser bevarer dermed sitt naturlige næringsinnhold, smak og lukt. Ingredienser er nøye utvalgt, tørket, malt og presset i pelletsform. Fôret inneholder rått kjøtt (ingen beinmel eller proteinerstatninger som f eks soya), frukt, urter, tilsetningsstoffer som er gunstig for hundens utvikling og vitalitet, samt at det tilsettes levende laktobasillus. Den støtter magens mikroflora, forsterker immunitet, og renser tarmene for sedimenter.

Probiotika (lactobacilli) er levende mikroorganismer som hovedsakelig lever i tarmene. Det er “gode” og “dårlige” laktobasiller. De “dårlige” kan forårsake betennelse, infeksjoner, virussykdommer, men også flatulens (promp og luft i magen), samt diaré og mer alvorlige sykdommer. “Gode” laktobaciller dreper de dårlige, støtter fordøyelsen og styrker immunforsvaret.

Spesielle blandinger av probiotiske stammer (naturlig produkt) tilsettes YOGGIES slik at hunden din har et sterkere og mer motstandsdyktig immunforsvar og generell helse.

Vi bruker ikke kunstinge tilsetninger, “lim” eller smakstilsetninger under kaldpressing av råvarer. Vi bruker bare naturlige kilder til proteiner, fett, vitaminer, fiber osv. Slik produksjon uten kunstige tilsetninger medfører krav til bruk av fysikkens naturlige lover. Det vil si langsom tørking (dehydrering) av råvarer og kaldpressing.

Å presse råvarene i form av hardt pellets har flere store fordeler for hundens helse:

  • Pelletsene sveller ikke opp i hundens mage. Takket være den manglende svellingen bearbeider magen maten lettere og raskere, og gjør videre fordøyelse i tarmene enklere.
  • Pelletsene renser hundenes tenner når de tygger. Hardheten bidrar til å rense tennene for tannstein og hjelper også ned å opprettholde frisk ånde. 
  • Når hunden tygger, skylles endorfiner ut – “lykkehormonene”.


Vet du hvorfor hunder liker å tygge pinner eller bein? Dette er fordi tygging fører til utskilling av lykkehormonene. Derfor bidrar YOGGIES ikke bare til hundens helse, men også dens lykke.

En sunnt arbeindende tarm og dens peristaltikk spiller en veldig viktig rolle under fordøyelsen og påfølgende tømming. Hvis peristaltikken i tarmen er i orden, og maten er laget av råvarer av høy kvalitet, er det ingen avsetning av ufordøyd mat i hundens tarm, og all mat kommer ordentlig gjennom fordøyelsessystemet.

En ren tarm er grunnlaget for hundens generelle helse. Gasser akkumuleres ikke i den rene fordøyelseskanalen, hunden promper ikke, lider ikke av diaré, og sliter heller ikke med forskjellige infeksjoner, allergier, samt at parasitter blir heller ikke fanget i tarmene.

Derfor er råmaterialene for produksjon av YOGGIES grovmalt. Ikke bare inneholder de mange flere naturlige næringsstoffer, for eksempel fett, men de er malt for å støtte sunn fordøyelse og tarmperistaltikk.

YOGGIES inneholder ingen konserveringsmidler eller andre kunstige tilsetninger, derfor har de kortere holdbarhet enn tradisjonellt tørrfôr. 

YOGGIES har en holdbarhet på 8 mnd fra produksjonsdato. Datoen viser hvor lenge produsenten garanterer virkningen av probiotika. Selve fôret har minst 4 mnd lengre varighet enn det som er oppgitt på sekken og kan derfor trygt spises også etter datoen. Det er en fordel at maten lagres riktig (i jevn temperatur, uten fuktighet og med god lufting), gjerne noe kjølig (rundt 15 gr – OBS: Ikke frost!). 

Vi anbefaler at man ikke handler for mange måneder framover, men heller bestiller oftere slik at fôret er mest mulig ferskt. 

Råvarene til Yoggies plukkes fra private gårder for å ha best mulig kvalitet, og produsenten unngår å kjøpe råvarer fra storproduksjon. Alle verdier er kontrollert med jevne mellomrom, og innenfor de tillate rammene innen EU/EØS, også antibiotikanivåer. Det er også verdt å merke seg at antibiotikabruken har gått drastisk ned i Europa etter at man har begynt å jobbe målrettet med å få ned bruken for ca 20 år siden, på samme måte som i Norge.

faq1

Om fôret

Bytt sakte fra den opprinnelige maten til YOGGIES i minst 3-6 dager – men bruk gjerne lengre tid, spesielt om du har en hund med følsom mage. For de med følsom mage og/eller allergi kan det være nødvendig å forlenge til 14-30 dager overgangsperiode. 

Bland først YOGGIES i den gamle maten. Endre andelen gradvis til fordel for ny mat før du gir hunden 100% YOGGIES. 

På grunn av lukten og smaken av kjøttet i YOGGIES kan det skje at hunden velger bare nye pellets og etterlater den opprinnelige maten i skålen. Vi kaller dette at hunden jobber som “Askepott”. I så fall kan du gi en 100% dose YOGGIES og ikke bry hunden med å bytte til nytt fôr i henhold til generelt etablerte anbefalinger.

I begynnelsen kan hunden få mer og/eller hyppigere avføring. Dette på grunn av at YOGGIES er laget slik at den renser tarmene, og ved en overgang fra et annet fôr vil det kunne komme en del gamle avleiringer som har ligget i tarmene. Det justerer seg etterhvert, på sikt vil hunden tvert imot ha mye mindre avføring enn man er vant til ved bruk av tradisjonelt tørrfôr. Hvor lang tid det tar er individuelt, men de fleste bør ha justert magene etter 3-8 uker. 

I begynnelsen kan hunden få mer og/eller hyppigere avføring, spesielt dersom den har fått vanlig tørrfôr tidligere. Dette på grunn av at YOGGIES er laget slik at den renser tarmene, og ved en overgang fra et annet fôr vil det kunne komme en del gamle avleiringer som har ligget i tarmene. Det justerer seg etterhvert, på sikt vil hunden tvert imot ha mye mindre avføring enn man er vant til ved bruk av tradisjonelt tørrfôr.  Har hunden spist råfôr tidligere, vil avføringsmegden bli mer eller mindre lik. 

Siden fôret produseres ved å sakte tørke ingredienser, fjernes vannet under prossesen. Så presses ingrediensene sammen i pelletsform. Tørking og pressing i seg selv gir ikke noe grunnlag for svelling når de kommer i kontakt med vann igjen (i motsetning til “stekt” tørrfôr). Pelletsene bare oppløses i vannet. 

Du kan gjøre et forsøk hjemme. Ta to glass, fyll dem med lunkent vann (39 grader tilsvarer hundens kroppstemperatur), ha en skje eddik i hvert. Dette vil simulere surheten i hundens mage. Så kan du putte en kule klassisk tørrfôr i et glass, og en YOGGIES pellets i det andre. Du vil se hva som skjer, og kan tenke hvilken fôrtype som er raskere og enklere fordøye videre når den kommer i magen – den som flyter og bruker tid på å svelle eller den som er kaldpresset?

Det er viktig å vite at YOGGIES bruker KUN naturlig fett hentet fra kjøtt eller kaldpressede oljer. Det naturlige fettet fordøyes fullstendig av hunder, i motsetning til den type fett som må tilsettes ekstruderte granulater.

Mengden naturlig fett i YOGGIES er tilstrekkelig for hver hund i normal belastning. Det er imidlertid viktig å velge riktig type fôr til hunden din. En valp eller en høyt arbeidende hund skal få YOGGIES Active, mens eldre hunder eller de som er overvektige eller på en diett, skal få YOGGIES Lam & hvit fisk. Kylling & storfekjøtt er egnet for hunder i normal aktivitet.

Naturlig kjøttfett, slik vi bruker i YOGGIES, fordøyes fullstendig av hunder og setter seg ikke til tarmveggen.

Anbefalt daglig fôringsmengde tilsvarer ca 1,2% av kroppsvekten til en voksen hund. Valper, unghunder og hunder i vekst kan ha behov for å øke mengden opptil 2,5% av deres kroppsvekt per dag. 

Faktisk fôrmengde vil avhenge av aktivitet, rase og alder. Valper bør mates i 3-5 ganger daglig, voksne i 2 ganger daglig.

Oppgitte mengder er veiledende, juster alltid fôrmengden etter hundens hold. Hunden må alltid ha tilgang til ferskt vann. 

Siden YOGGIES er laget uten konserveringsmiddel og med levende lacillobactilus, har de kortere holdbarhet enn tradisjonelt tørrfôr, 8 mnd fra produksjonsdato. For at fôret skal holde seg mest mulig ferskt lengst mulig, skal det ha stabil temperatur og fuktighet skal unngås

Det betyr at det krever litt ekstra før du kan lagre det i fryseren. Siden fuktighet er det største problemet, og fuktighet kan oppstå ved kondens når man tar fôret ut av fryseren, anbefaler vi ALLTID å flytte fôret i lufttette beholdere før du lagrer det i fryseren. Skulle det danne seg is på utsiden av beholderen, vær nøye med at fuktigheten ikke kommer i kontakt med fôret. 

Pass også på at fôret ikke står på kaldt golv eller støttet mot en kald vegg samtidig som det er varmt i rommet. Det vil føre til kondens og fuktigheten vil kunne ødelegge fôret. Putt heller aldri matrester fra skålen tilbake i sekken, da kan spytt føre til at det bli fuktig. 

Vi anbefaler å lagre YOGGIES på et tørt sted som har stabil temperatur, f eks på kjøkkenet. Behold alltid den opprinnelige papiremballasjen på, da den er laget med tanke på optimal lufting. 

Skal du lagre YOGGIES i en fôrbeholder, anbefaler vi at du beholder fôret i den opprinnelige papiremballasjen, og pass på at temperaturen er stabil. Vær nøye med dette slik at fuktighet ikke kommer til eller dannes av temperaturforskjeller/kondens. 

Fullfør alltid en pose før du begynner på ny, ikke bland restene i en nyinnkjøpt pose. Det samme gjelder eventuelle rester i skålen, ikke hell dem tilbake i sekken. 

YOGGIES etterstreber å etterligne naturlig fôring, og på samme måte som dyr i naturen spiser samme mat uansett hvor gamle de er, er YOGGIES laget slik at det passer for alle aldre.

faq6

Velge riktig fôr

Du kan begynne å fôre med YOGGIES når som helst. Grunnlaget for fôret er alltid rått, tørket kjøtt (ikke noe kjøtt- eller beinmel). YOGGIES er laget slik at det renser magen og tarmene, og støtter opp om god peristaltikk. 

Hos eldre hunder kan dette føre til en utfordring, da klassisk tørrfôr kan ha forårsaket at tarmene har blitt “late”. Derfor bør man bruke noe lengre tid ved overgangen til YOGGIES, eventuelt fôre oftere i små mengde (3-4x daglig). Etter noen dager bør du se en bedring, og hunden skal få regelmessig avføring i riktig konsistens. Da bør tarmene også ha hatt tid til å renses for sedimenter fra tidligere fôr. 

MINI: Hunder opptil ca 5-6 kg. 
Normal størrelse: Alle hunder over 6 kg. 

Lite aktiv hund LITEN:
Velg Kylling & storfe dersom hunden er normalvektig, trenger den å gå ned i vekt eller har en tendens til å legge på seg, velg Lam & hvit fisk.

Lite aktiv hund MELLOMSTOR:
Velg Kylling & storfe dersom hunden er normalvektig, trenger den å gå ned i vekt eller har en tendens til å legge på seg, velg Lam & hvit fisk.

Lite aktiv hund STOR:
Velg Lam & hvit fisk for lite aktive store hunder. På dager med mer aktivitet kan du legge til Smaksforsterkende saus

Middels aktiv hund LITEN: 
Velg Kylling & storfe, eller Active And & vilt ved mer aktivitet. 

Middels aktiv hund MELLOMSTOR: 
Velg Kylling & storfe, eller Active And & vilt ved mer aktivitet. Noen velger å blande begge typene ved å servere en til frokost og den andre til middag. 

Middels aktiv hund STOR: 
Velg Kylling & storfe, eller Active And & vilt ved mer aktivitet, men hold i så fall øye med hundens hold slik at den ikke legger på seg. Du kan også bruke Smaksforsterkende saus sammen med Kylling & storfe.

Arbeidende hunder, trekkhunder, hunder som konkurrerer eller er på jakt: 
Velg Active And & vilt i sesongen, Kylling & stofe utenfor sesongen. Bruk Smaksforsterkende saus når du trenger å gi energiboost, bland den gjerne ut i vann dersom du trenger at hunden får i seg væske. 

Valper, små raser: 
Fra ca 6 ukers alder kan valpen få Active And & vilt MINI. Du kan gjerne væte fôret med lunkent vann (viktig, vannet må ikke være varmt!) slik at lukten kommer bedre fram og pelletsene er lettere å tygge. Gi mindre og mindre væske slik at valpene lærer seg å tygge. 

Valper, mellomstore og store raser: 
Fra ca 6 ukers alder kan valpen få Active And & vilt MINI. Du kan gjerne væte fôret med lunkent vann (viktig, vannet må ikke være varmt!) slik at lukten kommer bedre fram og pelletsene er lettere å tygge. Gi mindre og mindre væske slik at valpene lærer seg å tygge. Når valpen veier ca 6 kg, kan du bytte til vanlig størrelse på fôret.

Valper av større og store raser, fra ca labrador oppover, kan av og til trenge å redusere protein- og fettinntaket i vekstperioden. Da anbefales det å bytte fra Yoggies Active til Yoggies kylling & storfekjøtt i omtrent en måned rundt seks måneders alder. Ikke bare vil du variere hundens mat, men du vil også redusere mengden protein og fett noe. Gå så til Yoggies Kylling & storfe etter 1-2 mnd. 

Drektige tisper og diende tisper: 
Anbefaler å bruke Active And & vilt. 

Kastrerte /steriliserte hunder:
Hunder som er kastrert/sterilisert har en tendens til å legge på seg, derfor anbefales Lam & hvit fisk (MINI eller vanlig etter størrelse). Dersom hunden er overvektig, kan man velge Hypoallergenisk Geit eller BARF+ sammen med Smaksforsterkende saus. Det er mulig å kombinere slik at hunden får Lam & hvit fisk til frokost, og BARF+ og saus (et par skjeer er nok) til middag. 

Eldre hunder:
Eldre hunder har lavere energibehov, derfor anbefales Lam & hvit fisk (MINI eller vanlig etter størrelse). Dersom hunden har en tendens til å legge på seg eller er overvektig, kan man velge Hypoallergenisk Geit eller BARF+ sammen med Smaksforsterkende saus. Det er mulig å kombinere slik at hunden får Lam & hvit fisk til frokost, og BARF+ og saus (et par skjeer er nok) til middag.

Hund med diettbehov:
Dersom dietten handler om å gå ned i vekt eller annen grunn for lavere energibehov, anbefaler vi Lam & hvit fisk.

Ved mer alvorlige dietter, som f eks lever- eller nyrediett, ved problemer med diaré ol. kan Hypoallergenisk Geit brukes.

Ved alvorlige dietter og etter samråd med veterinær, kan ofte brukes kombinasjon av BARF+ og saus (et par skjeer er nok for å øke smakeligheten). 

Som regel trenger valper en større tilførsel av animalske proteiner, fett, vitaminer og probiotika, helst i den lettest fordøyelige og naturlige formen uten bruk av kunstige tilsetninger eller tilsatt fett, noe som kan svekke fordøyelsessystemet og immuniteten. Vi anbefaler å bruke ACTIVE And&vilt til valper. Den er perfekt fordøyelig, tilfører nok naturlige næringsstoffer, inneholder ikke gluten, soya, konserveringsmidler, og takket være probiotika kan de rense fordøyelseskanalen og styrke valpens immunsystem mot parasitter, virus og diaré.

Fôret finnes både i vanlig og MINI-utgave. Vanlig størrelse kan gis til valper fra ca 6 kg vekt. Det er viktig at hunden tygger maten, og ikke sluker den. 

I tannfellingsperioden kan det være lurt å væte lett maten noe i en periode for å gjøre tyggingen lettere, men ikke gjør det lenger enn nødvendig. Bruk lunkent vann og spray gjerne vannet med sprayflasken over fôret for å mykne det lett. 

Valper av større og store raser, fra ca labrador oppover, kan av og til trenge å redusere protein- og fettinntaket i vekstperioden. Da anbefales det å bytte fra Yoggies Active til Yoggies kylling & storfekjøtt i omtrent en måned rundt seks måneders alder. Ikke bare vil du variere hundens mat, men du vil også redusere mengden protein og fett noe. Gå så tilbake til Yoggies Active etter 1-2 mnd. 

Har du en hund som er veldig aktiv, slik som jakthund, trekkhund eller tilsvarende, velg Yoggies ACTIVE And & vilt. Fôret de inneholder nok naturlige, animalske og lett fordøyelige proteiner og fett for hunder i middels og høy belastning. 

Videre kan du ta med SMAKSFORSTERKENDE SAUS når dere er ute i feltet og jobber. Den fungerer som en umiddelbar energiboost for hunden, og kan gis rett fra glasset. Er det varmt, kan du blande den i vann slik at hunden også får i seg nok væske under arbeid. 

faq8

Hvordan handler jeg

På nåværende tidspunkt kan du kun kjøpe YOGGIES hos Houseofdogs.no. Alle kjøp over 15 kg leveres kostnadsfritt til deg hjem med Hjemlevering fra Posten. 

 

Alle bestillinger sendes som regel dagen etter at ordren er registert.

Du får en ordrebekreftelse på din mail når ordren har gått gjennom, har du ikke fått denne, sjekk spammappa di. 

Du får sporingsnummeret på pakken når ordren blir sendt, sjekk eposten du får fra oss. Posten bruker som regel 1-3 dager på leveransen, avhengig av hvor du bor. Vær klar over at det i enkelte perioder kan være forsinkelser i postgangen, typisk f eks etter Black Friday. 

Nei, dessverre, det er ikke mulig å hente fôret selv. 

Vi jobber for å ha alle varianter tilgjengelig hele tiden, men det kan dessverre noen ganger bli utsolgt. Vi får leveranser hele tiden, så vi anbefaler deg å legge igjen eposten under den valgte varianten for å få en epost-varsel så snart det kommer påfyll. 

Ikke på nåværende tidspunkt, men vi håper å få en løsning snart. Følg med våre FB-sider og nyhetsbrevet for oppdateringer. 

Ikke på nåværende tidspunkt, men vi håper å få en løsning snart. Følg med våre FB-sider og nyhetsbrevet for oppdateringer. 

Foreløpig er YOGGIES ikke tilgjengelig for forhandlere.

YOGGIES kaldpresset hundefôr leveres av House of Dogs AS

Org.nr. 925 538 132 MVA

Mail: kundeservice@houseofdogs.no 

Copyright House of Dogs AS, 2021